Αναζήτηση

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, σύμφωνα με τα οποία το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π) του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε στην αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων σπουδών αποφοίτων Κολλεγίου, επισημαίνουμε τα εξής:

 

για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η, εκάστοτε, πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι δέσμια των οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τα Κολλέγια.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός το ότι τόσο ο πρώην Υπουργός Παιδείας, κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, μέσω του «διαβόητου» σχεδίου ΑΘΗΝΑ επιχείρησε να δώσει ανάσα ζωής στα Κολλέγια, μέσω της επιχειρούμενης «διάλυσης» των Τ.Ε.Ι.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζουμε ότι η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ δεν είναι αντίθετη στην επαγγελματική κατοχύρωση των όποιων αποφοίτων, εφόσον πληρούνται οι από το νόμο απαραίτητες προϋποθέσεις, αλλά ΟΧΙ εις βάρος των Δημόσιων Ιδρυμάτων και των αποφοίτων τους.

Πρακτικές αποκλεισμού των «ανταγωνιστών μας», και μάλιστα με αθέμιτους τρόπους, είναι πρακτικές που χρησιμοποιούνται από άλλους φορείς.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τη διαχρονική και διακομματική αδιαφορία για την 30χρονη επαγγελματική ομηρία των εκατοντάδων χιλιάδων Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ το προσφάτως ιδρυθέν Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία (Σ.Ε.Π.Ο.Π, N.4283/2014) προκειμένου να δοθεί, επιτέλους, στο ζήτημα της εκκρεμούς επαγγελματικής κατοχύρωσης των Πτυχιούχων του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σε αντίθετη περίπτωση ένα σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» "2", με το οριστικό κλείσιμο των Τ.Ε.Ι, είναι μονόδρομος.