Αναζήτηση

Το Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Τ.Ε.Ι Πειραιά και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Τ.Ε.Ι Κρήτης διοργανώνει τον 1ο  κύκλο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων επικαιροποίησης και ανανέωσης γνώσεων Δια Βίου Μάθησης σε σύγχρονα Ενεργειακά Θέματα με τίτλο:

 Καινοτόμες Τεχνολογίες Εφαρμογών ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας

 Ο πρώτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος θα υλοποιηθεί άμεσα στο Τ.Ε.Ι Αθηνών.

 

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 150 ωρών και περιλαμβάνει σύγχρονα μαθήματα στο πεδίο της Ενέργειας, με στόχο να επικαιροποιήσει και να εκσυγχρονίσει τις γνώσεις αποφοίτων Α.Ε.Ι και να τους καταστήσει εν νέου ανταγωνιστικούς στο χώρο της αγοράς εργασίας. Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ακαδημαϊκού επιπέδου μαθήματα που αναφέρονται μεταξύ άλλων σε θέματα όπως:

  - Σύγχρονες Τεχνολογίες σε Εφαρμογές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Αιολική,

Ηλιακή, Βιομάζα, Υδροηλεκτρικά, Γεωθερμία, Θαλάσσια Ενέργεια)

 - Εφαρμογές Αιολικής και Ηλιακής Ενέργειας

 - Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια και τη Βιομηχανία

 - Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις – Οργάνωση Ενεργειακών Έργων

 - Οικονομοτεχνική Αξιολόγηση Ενεργειακών Επενδύσεων

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει εργαστήρια, εκπαίδευση σε συστήματα λογισμικού, παρουσιάσεις από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς ενέργειας και επισκέψεις σε χώρους παραγωγής. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος θα παρέχεται επίσημο Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και θα αποδίδονται 20 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).

 Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 17.00 - 22.00.

 Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν απόφοιτοι ελληνικών Α.Ε.Ι, Μηχανικοί καθώς και απόφοιτοι σχολών θετικών επιστημών των Πανεπιστημίων.

 Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε την αίτηση  με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

"Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση(Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους "